You are currently viewing Els quatre millors plans per a fer a Bot

Els quatre millors plans per a fer a Bot

  • Post category:Ecoturisme

Bot, Terra Alta

Bot és un dels dotze pobles que formen la comarca de la Terra Alta, comarca del sud de Catalunya a la província de Tarragona. Terra dura, però viva: cellers modernistes, restes íberes, vins de gran qualitat, arquitectura medieval, pobles perduts, pedra seca, petjada picassiana, edificis renaixentistes, porxos, aiguardent, festes i tradicions, records de guerres patides, sants i romeries, via verda, jota, arbres monumentals, parlar molt propi, frases, dites i refranys. Per descobrir, per trobar, per tastar, per conèixer, per recordar, per retrobar i per tornar.

¿Què puc fer al poble de Bot a la Terra Alta?

A Bot, a la Terra Alta, cada dia trobareu diferents opcions per a gaudir amb amics, amb la família o en solitari. Podreu descobrir els racons del poble i del seu entorn. Tant si ens visiteu un cap de setmana o voleu compartir amb nosaltres una estada més llarga us hem preparat quatre plans per a descobrir Bot i els seus encants, pensats per a tots els públics. Orientats als viatgers que, com vosaltres, volen conèixer llocs diferents, petits i únics. Llocs que tenen essència i vida pròpia.

Els quatre millors plans per a fer a Bot, Terra Alta

1.Vía Verde de la Terra Alta

Al municipi de Bot, podreu trobar trams de la Via Verda de la Terra Alta. Si sou amants de la natura, l’esport i la bicicleta descobrireu al mateix poble de Bot l’antiga estació, que ara forma part de les estacions de la Via Verda de la Terra Alta. Podreu començar i triar l’itinerari que més s’ajusti a vosaltres.

Via verda de Bot a la Fontcalda 


Itinerari recomanable on podreu accedir amb bicicleta o caminant per la Via Verda. La Fontcalda és una font d’aigua termal calenta que surt a uns 28 graus. Llegendes, natura, i esport en un lloc ideal per a tota la família. La Fontcalda és un lloc ideal per anar a passar el dia amb família, amics i gaudir de l’espai i la natura. Un lloc fantàstic molt pròxim als nostres ecoturismes, podreu descobrir les aigües termals, una ruta caminant o una ruta amb bicicleta.

2.Senderisme

Si us agrada caminar i fer rutes teniu l’opció de fer un petit passeig al Forat de la Donzella, partint del mateix poble de Bot, podreu arribar a aquest raconet ensizador.

El Forat de la Doncella Enmig de la muntanya La Plana i a la vora de l’ermita de Sant Josep de Bot es pot contemplar la força de la naturalesa a través d’un espectacular sortidor d’aigua que brolla d’entre grans roques quan plour molt, anomenat el Forat de la Donzella. A l’Àrea Recreativa del Forat de la Donzella s’hi pot arribar fent una caminada des del poble, apta per tots els públics.

A prop del poble de Bot trobareu les olles, piscines naturals, un paratge natural.

Les Olles  Les Olles d’Horta situades entre Horta i Bot, són un lloc ideal per gaudir de la natura. El riu Canaletes forma unes basses d’aigua a diferents nivells. Podeu arribar des del poble de Bot amb bicicleta, cotxe o caminant (un passeig mig llarg).

3. Parc Natural dels Ports

L’any 2001 es va crear el Parc Natural del Ports que coincideix amb bona part de l’àrea catalana del massís. Aquest espai natural és fruit de la combinació del camí que segueix la natura i les seves pertorbacions i les pertorbacions d’origen humà. Muntanyes , roques, fissures, forats, moles, cingleres, coves i avencs, galeries, fonts, rius i barrancs. La força de l’aigua i el poder del vent han anat modelant aquest paisatge.

4. Monuments i arquitectura

El patrimoni de la Terra Alta és un patrimoni ple d’història i cultura. Descobriu la màgia dels petits carrers del poble, arribeu fins a la plaça on es pot trobar l’ajuntament i l’església.

Teniu l’opció de visitar Ermita de Sant Josep, Ermita del poble de Bot, consagrada a Sant Josep. El 19 de març s’hi celebra una romeria, amb una processó i un dinar popular.
Situada en un entorn privilegiat des del qual podreu veure el poble a vista d’ocell, gaudir de la tranquil·litat, del silenci i tindre un moment de pau i connexió.