You are currently viewing L’ecoturisme a les Terres de l’Ebre

L’ecoturisme a les Terres de l’Ebre

  • Post category:Ecoturisme

ECOTURISME TERRES DE L'EBRE

Cada cop pren més força l’ecoturisme a les Terres de l’Ebre. Una de les principals diferències entre el turisme i el turisme ecològic la trobem en que l’ecoturisme és ambientalment responsable, està enfocat a les zones rurals i naturals i té un baix impacte negatiu al medi ambient

L’origen de l’ecoturime el trobem sobre l’any 1990, que és quan la societat va començar a interessar-se per un turisme alternatiu, lluny de les massificacions i del turisme de masses, considerat no sostenible ni responsable

Especialment, es va començar a agafar la idea d’un turisme que lluita contra el canvi climàtic, que s’interessa per la cultura tradicional i té un gran respecte per la naturalesa.

A cal Tomàs pensem que l’Ecoturisme a les Terres de l’Ebre creix molt per damunt del turisme convencional i, fins i tot, els turistes estrangers se senten atrets pels recursos naturals que tenim a les Terres de l’Ebre. Els turistes de països industrialitzats prefereixen visitar destins no massificats com Parcs Nacionals, Llacs, Muntanyes i pobles petits on encara s’hi conserven tradicions i costums. L’ecoturisme és un tipus de turisme que ens aporta diversió i cultura sense alterar el medi ambient.

Si us sentiu atrets per l’Ecoturisme a les Terres de l’Ebre, us podem dir que en aquesta zona hi tenim el Parc Natural del Delta de l’Ebre i el Parc Natural dels Ports, dos zones molt atractives per realitzar un turisme sostenible i responsable, gaudir de la natura amb un baix impacte ambiental.

El turisme ecològic és una bona manera de gaudir de la natura i d’experimentar activitats compromeses amb el medi ambient que impliquin la sostenibilitat mediambiental.

Exemples d’activitats d’ecoturisme per gaudir a les Terres de l’Ebre:

Senderisme per rutes: El senderisme és una activitat on es gaudeix molt del medi natural. Consisteix en caminar per sendes i camins de boscos i muntanyes per poder descobrir el patrimoni natural que hi podem trobar a les Terres de l’Ebre. Realitzar activitats a l’aire lliure i en plena natura és la millor manera de desconnectar del teu dia a dia.

Activitats aquàtiques com el barranquisme: El barranquisme és un esport d’aventura a l’aire lliure que consisteix en seguir el curs d’un riu de muntanya, a peu i mitjançant l’ús de cordes i altres sistemes de seguretat, per barrancs. És un esport per a les persones que estimin les emocions fortes i els esports d’alt risc. A més aporta gran beneficis per a la salut, com l’augment de la massa òssia i la reducció de l’estrès.

Safaris fotogràfics: Podeu caminar per la natura per conèixer tota la fauna que envolta les nostres terres, a la vegada fotografiar espècies d’un gran interès. Als Ports, rodejats de boscos i vegetació, podem trobar una fauna rica i variada que acull algunes espècies autòctonesde fauna. Els animals que cal destacar son la cabra salvatge, la llúdriga i el gat serval, espècies protegides del massís dels Ports.

Mentre que al Delta de l’Ebre, degut al clima humit i moderat, trobem la existència de molta varietat en fauna com les serps d’aigua, les tortugues, la granota comú, les aus marines, ànecs, etc.

En definitiva, a cal Tomàs ens sentim afortunats d’estar envoltats d’aquesta riquesa paisatgística i de poder compartir amb vosaltres el nostre entorn, sempre amb el respecte que la natura es mereix.