BOT

Bot és un dels dotze pobles que formen la comarca de la Terra Alta . Es troba situat a una altitud de 298 metres i els 34’70 kilòmetres del seu terme municipal el situen com el segon més petit de la comarca. Bot al nord, parteix amb els termes de Batea i Gandesa. La serralada que fa de mitjancera té 466 metres d’altitud en el seu punt més alt. Al sud, amb els de Prat de Comte i Orta . La petita cadena muntanyosa que fa de límit oscil·la entre els 426 i 570 metres d’alçada. A l’est, amb el de Gandesa. aquest es el lloc on l’altitud es menor 344 metres de màxima. I finalment, a l’oest amb el de Caseres i Orta i ens dóna una aixecada que va dels 509 als 525 metres.

Història

Hi ha constància de ser un lloc habitat ja des dels segles VIII i V a.C.. Dels Íbers , concretament de la tribu dels Ilercavons són les troballes arqueològiques,
catalogades i publicades, que ho confirmen i que actualment es troben exposades a la biblioteca municipal. Durant el temps que va des de l’any 1030 al 1100 va estar juntament amb tota
la vall de l’Ebre en mans de la taifa de Saragossa, governada per l’ètnia dels Hud , d’on prové segons l’eminent Joan Coromines el nom del poble. Atès
que Bu vol dir pare de , o avantpassat de Bu-Hud
seria etimològicament l’origen de l’actual nom. Es troba testimoni escrit per primera vegada el 24 d’agost de 1153 en el document de donació que el comte Ramon Berenguer IV fa a l’Ordre del Temple. En aquest document figura com a un lloc d’Orta, com a lloc figurarà en el nomenclàtor fins als vols del 1600.
IMG_8408

TERRA ALTA

La Terra Alta reuneix dotze pobles ( Arnes, Bot, Batea, Caseres, Corbera d’Ebre, El Pinell de Brai, Gandesa, Horta de Santa Joan, La Fatarella, La Pobla de Massaluca, Prat de Comte i Vilalba dels Arcs), dotze unitats amb singularitats pròpies, però que composen un quadre pintat amb esforç i passió. És una comarca del sud de Catalunya; deprimida, marcada per la despoblació, ofegada pel centralisme, perduda, fronterera, cruïlla de camins, terra de contrastos: zones àrides més al nord, conreus de secà, muntanyes imponents al sud, relleu més suau al centre, rius i rierols, formen una composició cromàtica i visual atraient.
 
Terra dura, però viva: cellers modernistes, restes íberes, vins de gran qualitat, arquitectura medieval, pobles perduts, pedra seca, petjada picassiana, edificis renaixentistes, porxos, aiguardent, festes i tradicions, records de guerres patides, sants i romeries, via verda, jota, arbres monumentals, parlar molt propi, frases, dites i refranys. Molt fato per descobrir, per trobar, per tastar, per conèixer, per recordar, per retrobar i per tornar.
Nosaltres som d’aquí i us esperem!

BOT EN FAMÍLIA

El terme municipal de Bot ofereix un entorn natural per a que tota la família pugui gaudir de la natura, l’esport, excursions i zones naturals. Situat en un lloc proper a diferents municipis on podreu gaudir d’activitats en família. A Bot i a la Terra Alta hi ha un munt d’activitats per a fer adaptades a totes les edats:

  • Senderisme pels Ports
  • Fer un bany a rius i tolls
  • Anar a la Fontcalda
  • Anar en bicicleta per la Via Verda
mother-and-daughter-2629795_1920

ENTORN

Ermita de Sant Josep Ermita del poble de Bot, consagrada a Sant Josep. El 19 de març s’hi celebra una romeria, amb una processó i un dinar popular.

Forat de la Doncella Enmig de la muntanya La Plana i a la vora de l’ermita de Sant Josep de Bot es pot contemplar la força de la naturalesa a través d’un espectacular sortidor d’aigua que brolla quan plou d’entre grans roques anomenat el Forat de la Donzella. A l’Àrea Recreativa del Forat de la Donzella s’hi pot arribar fent una caminada des del poble, apta per tots els públics.

Les Olles  Les Olles d’Horta situades entre Horta i Bot, són un lloc ideal per gaudir de la natura. El riu Canaletes forma unes basses d’aigua a diferents nivells.
 

Via Verda de la Terra Alta En el municipi de Bot podem trobar trams de la via verda de la Terra Alta. Als peus del poble es troba l’antiga estació de tren de la Via de la Val de Zafan, des d’on podreu començar la vostra ruta a peu o amb bici.

CONEIX ELS NOSTRES ALLOTJAMENTS

CAL TOMÀS

ECOTURISME TERRA ALTA

CA LA LEONOR

ECOTURISME TERRA ALTA

EL REFUGI

ECOTURISME TERRA ALTA