CA LA LEONOR

Allotjament Rural

Casa de poble construïda l’any 1880, segons el cadastre. Es va anar condicionant a mesura que passaven els anys i l’estil de vida ho requeria. Amb tot, es va conservar part de l’entramat de bigues de fusta originals i les parets de pedra. El 2012 es va rehabilitar completament respectant el seu caràcter i la seva ànima, li vam donar un aire més actual i pràctic.

LA CASA

003

SALA D'ESTAR

Sala diàfana, oberta, de colors suaus i càlids. La zona d’estar l’omple un sofà amb chaiselongue, apte per a una migdiada a qualsevol hora tapadets amb un plaid, per fer una lectura d’obres d’autors ebrencs o per reconfortar-nos amb algun film clàssic com la “Vida és Bella”. Jocs de taula per entretenir a petits i grans. Sortiu al balcó per xafardejar una mica.

002

CUINA

La cuina tipus office oberta a la sala-menjador. El gran taulell de la cuina convida a preparar alguna exquisidesa i a encetar una tertúlia mentre assaborim un bon vi de la terra. Està equipada, hi trobareu tots els estris i parament de la llar i electrodomèstics que pugueu necessitar.

004

MENJADOR

El menjador està junt amb la sala d’estar i la cuina. Constitueix un mateix espai per a la vostra comoditat. Disposa d’una taula on podreu dinar, esmorzar i sopar amb tranquil·litat. La Terra Alta disposa de productes de proximitat exquisits. Podeu tastar els olis, el vi o altres plats per a descobrir.

ENTRADA & BICICLETES

Un trill i dues gerres presideixen el fons de l’entrada.
Quatre bicis us esperen. Són indispensables per l’aventura de conèixer el nostre entorn, rodolant, tombant i girant per camins i pistes. A tan sols uns metres de la Ca la Leonor hi ha l’antiga estació de tren que connecta amb la Via Verda, via única per als amants de la bici i de la natura en estat pur.
No oblideu posar-vos el casc!

3

CASA SENCERA

El lloguer del nostre ecoturisme Ca La Leonor és de la casa sencera. D'aquesta manera podràs gaudir d'una estança amb tranquil·litat i seguretat.

BICIS&OCI

A Ca la Leonor trobaràs una llibreria amb diferents temàtiques i amb jocs de taula. També disposem de quatre bicicletes per a gaudir dels entorns del nostre ecoturisme.

WIFI

El nostre allotjament disposa de wifi gratuït, perquè puguis accedir amb el mòbil, amb la tauleta o el teu portàtil a la xarxa.

HABITACIONS

INFANTESA

Habitació La Infantesa.

Amb una petita finestra oberta al cel de mitjanit. Les estrelles ens acompanyaran i vetllaran els nostres somnis. Uns simpàtics quadres donen un toc infantil a l’estança i ens recorden al xiquet que portem dins i que lluita per ressorgir. Deixem-lo fluir! Roba de llit de cotó 100%.

twin bed

2 Llits Individuals

bathtube

Banyera

towel

Tovalloles

laundry

Roba de llit

Hairdryer

Assecador

toiletries

Sabó

LA MADURESA

Habitació La Maduresa

Un avantguardista bàtik de la Costa d’Ivori dóna color a aquest quarto de pedra i fusta. Obert a una terrasseta per gaudir de la fresqueta quan fa bo i per xiuxiuejar “paraules d’amor”. Persianes de les de tota la vida que fareu rodolar en funció del grau d’intimitat que desitgeu.  Roba de llit de cotó 100%.

Double Bed

Llit de matrimoni

bathroom

Dutxa

towel

Tovalloles

laundry

Roba de llit

Hairdryer

Assecador

toiletries

Sabó

HISTÒRIA

El carrer Ferreries agafa el nom del camí que portava a la ferreria del poble. Les ferreries eren situades a extramurs de les poblacions, allí hi llussiaven les aixades i es pagava al comanador d’Orta l’impost denominat “llossol” d’aquí el mot llussiar o llossar, renovar el tall d’un instrument d’acer. També aquí es tenia cura dels animals ferits i malalts, i de fet, les ferreries van ser el bressol de l’ofici de veterinari. Si bé no hi ha constància escrita, el carrer Ferreries segurament va començar a tenir cases a la segona meitat del segle XVIII, prenent com a referència l’esclat demogràfic del poble i els pocs documents notarials en els quals surt d’aquí el mot llussiar o llossar, renovar el tall d’un instrument d’acer.

Segons el cadastre l’any de construcció de la casa és 1880. La casa es va anar condicionant a mesura que passaven els anys i l’estil de vida ho requeria. Amb tot, s’ha conservat part de l’entramat de bigues de fusta originals i les parets de pedra. El 2012 es va rehabilitar completament respectant el seu caràcter i la seva ànima, li hem donat un aire més actual i pràctic. Esperem que el resultat ús faci l’estada grata i inoblidable. Nosaltres hi hem posat tot el cor.

Fotos

CONEIX ELS NOSTRES ALLOTJAMENTS

CAL TOMÀS

ECOTURISMO TERRA ALTA

CA LA LEONOR

ECOTURISMO TERRA ALTA

EL REFUGIO

ECOTURISME TERRA ALTA