PARC NATURAL DELS PORTS

El Parc Natural dels Ports. Declarat Espai natural l’any 2001. Forma part de la xarxa Europa Natura 2000. Zona d’Especial Protecció per a les Aus i Lloc d’Importància Comunitària. Forma part de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre per la seva riquesa paisatgística, la representativitat dels seus ecosistemes mediterranis i pel seu model de conservació de la biodiversitat.

LA FONTCALDA

El Santuari de la Fontcalda. Itinerari recomanable on podreu accedir amb bicicleta o caminant per la via verda. També hi podreu arribar amb cotxe de Bot a Prat de Comte per la carretera TV-3301 i després per la T-361 fins a l’Antiga estació de Prat de Comte que dóna accés al Santuari. Situat entre les serres de la Mola i el Crestalll, format pel riu Canaletes que al seu pas crea un petit congost donant pas a aquest paratge natural i espectacular. La Fontcalda és una font d’aigua termal calenta que surt a uns 28 graus. Llegendes, natura, i esport en un lloc ideal per a tota la família.

pau (25)

RIUS I OLLES

TOLL DEL VIDRE

El Toll del vidre està situat en el terme municipal d’Arnes. Un dels racons més màgics de la Terra Alta i les Terres de l’Ebre. Un petit salt d’aigua i l’entorn fan d’aquesta excursió una molt bona recomanació.

ELS ESTRETS

El riu Estrets, afluent de l’Algars, va deixant al seu pas basses i piscines naturals. Entre els congostos de les muntanyes crea una imatge bucòlica. Podeu accedir al Toll Blau amb una excursió senderista començant des de l’Àrea recreativa de la Franqueta.

TOLL BLAU

El Toll Blau situat als Estrets és una de les zones del Parc Natural dels Ports més visitada. Un lloc on podreu gaudir de l’aigua refrescant entre un paisatge únic.

LES OLLES

Les Olles d’Horta situades prop de Bot, entre Horta i Bot, són un lloc ideal per gaudir de la natura. Diferents basses d’aigua a diferents nivells. Una excursió recomanada per a tota la família.

Terres de l'Ebre

Avui es coneix amb el nom de Terres de l’Ebre el territori que agrupa les comarques de la Ribera d’Ebre, el Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. Ja el projecte de divisió territorial de la Generalitat republicana de 1932 li donava entitat de vegueria. Aquests 33000 km2, amb els seus 52 pobles, representen el 52% de la província de Tarragona i, el 10% del conjunt de Catalunya. Territori carregat de cultura, història i natura. Podem trobar un ric patrimoni natural al Delta de l’Ebre, als Ports Tortosa-Beceit, a la Serra de Cardó o a la Reserva Natural de Sebes a Flix. Trobarem un conjunt históric-cultural a Tortosa, Orta, Miravet, Batea o Arnes. Els espais de la Batalla de l’Ebre ens acolliran amb silenci i respecte pels desgraciats fets. Les pintures rupestres d’Ulldecona a bon segur que ens faran replantejar la filosofia de la vida.

_BRU2629_Tortosa_Bruno Durán
_BRU0888_Miravet_Bruno-Durán

LA FRANJA

Reben la denominació de la Franja un seguit de comarques que se situen en els límits meridionals de Catalunya, a cavall de la línia divisòria de les províncies de Lleida i Tarragona amb les d’Osca, Saragossa i Terol. Franja de Ponent, Franja d’Aragó o Franja Oriental d’Aragó, comprèn els pobles catalanòfons d’Aragó. Territori d’Aragó on la llengua autòctona és el català. Limita amb el Cinca a l’oest, amb la Noguera Ribagorçana l’est i amb el massís dels Ports al sud. Les comarques de la Franja de Ponent són: l’Alta Ribagorça (Osca), la Ribagorça (Osca), la Llitera (Osca), el Baix Cinca (Saragossa), el Matarranya (Terol), La denominació de la Franja és moderna. Lingüistes i historiadors parlaven de «comarques de Ponent», «zona catalana d’Aragó», «l’Aragó català» i fins i tot la «Catalunya irredempta». Durant els anys setanta del segle xx es va començar a utilitzar la denominació de «Franja de Ponent», esdevenint ràpidament majoritària. La Diputació General d’Aragó i la majoria d’aragonesos la defineixen com la «Franja oriental». Sovint és simplement «la Franja».

_BRU9741_Beceite_Bruno-Durán
_BRU0322_Valderrobres_Bruno-Durán

CONEIX ELS NOSTRES ALLOTJAMENTS

CAL TOMÀS

ECOTURISME TERRA ALTA

CA LA LEONOR

ECOTURISME TERRA ALTA

EL REFUGI

ECOTURISME TERRA ALTA