You are currently viewing Consells de consum responsable

Consells de consum responsable

  • Post category:Ecoturisme

CONSELLS DE CONSUM

A Cal Tomàs som conscients de que hem d’anar canviant els nostres hàbits de consum. La nostra casa rural està enfocada a l’ecoturismea la Terra Alta. Un dels primers passos que hem donat ha sigut la redacció d’uns consells de consum responsable, senzills i clars, perquè quan us allotgeu a la nostra casa rural pugueu ajudar-nos a contribuir a minimitzar l’impacte ambiental i social que provoca la nostra petjada. Volem que sigueu còmplices d’aquest canvi cap a la sostenibilitat i el respecte cap al medi ambient, cap a la natura que ens envolta, cap al nostre planeta i que ens acompanyeu en aquesta aventura de l’ecoturisme a la Terra Alta.

Mentre redactàvem aquests consells de consum responsable hem pres consciència de que tots som responsables del nostre consum, de que hem de consumir només el necessari i ens hem adonat de que moltes necessitats ens les hem creat nosaltres i són supèrflues.

El consum responsablees basa en:

La nostra casa rural seguint la línia de l’ecoturisme a la Terra Alta us convida a participar en aquest joc i a seguir aquests consells de consum responsable. Som-hi!

COMPARTEIX COTXE:

Quan organitzis la teva escapada rural i vulguis fer ecoturisme a la Terra Altao a qualsevol altra destinació, i si vas acompanyat, intenta viatjar en un sol vehicle per estal­viar i contaminar menys.

RECULL I RECICLA LES ESCOMBRARIES

Quan estiguis fent ecoturisme a la Terra Alta o a un altre destí, i durant la teva estada, procura recollir les escom­braries que generis i separa-la perquè les puguem reciclar a l’allotjament.

RESPECTA LA NATURA

Quan et trobis en entorns naturals fent ecoturisme per laTerra Alta o per altres espais naturals, no deixis marca del teu pas per allí, no arranquis flors, ni tallis plantes, ni toquis o molestis als animals. És un dels principis bàsics de l’ecoturisme.

RECICLA LES TOVALLOLES

Si la teva estada a la Terra Altaés de pocs dies, una vegada hagis utilitzat les tovalloles torna-les a penjar al penja-robes del bany, d’aquesta manera sabràs que les pots tornar a utilitzar. Estalviaràs energia, aigua i sabó.

FES EXCURSIONS RESPECTUOSES

Quan facis excursionsd’ecoturismeper la Terra Alta o per altres destinacions, procura que sigui amb elements i vehicles no nocius per al medi ambient. Els passejos a peu, les bicicletes, les canoes o els cavalls, són grans aliats de l’eco-viatger i dels que estan alineats amb l’ecoturisme.

PROVA ELS PLATS DE LA ZONA

Si al restaurant esculls els plats de la zona i de tempo­rada, ajudes a preservar un patrimoni cultural gastronòmic i a reduir les emissions de CO₂ per al transport d’altres aliments que vinguin de lluny.

ESTALVIA ENERGIA

Quan surtis de l’habitació, apaga tots els llums. Desendolla els carregadors de telèfon o del PC quan no els utilitzis. Deixa els radia­dors de la calefacció a 0 si creus que no els necessites.

CUIDA DE L’AIGUA

Quan estiguis a la dutxa, tanca l’aixeta mentre t’ensa­bones o et rentes el cabell. Fes el mateix quan et rentis les dents, d’aquesta manera estalviaràs molta aigua i a més a més utilitzaràs menys temps en aquesta tasca. Assegurat que les aixetes estan ben tancades i que no gotegin.

AIRE CONDICIONAT

l’estiu amb una tempera­tura de 25ºC s’està prou bé i no es consumeix energia en excés. A l’hivern, la temperatura recomanada és de 22 graus. Quan sortiu, és convenient apagar els aparells.

CALEFACCIÓ  DE GASOIL

l’hivern una temperatura de 19-21ºC és suficient per gaudir d’un confort adient.

EMPORTAT PRODUCTES DE LA ZONA 

Quan vulguis emportar-te un record del teu viatged’ecoturisme per laTerra Alta o d’altres destins, escull productes d’elabo­ració pròpia o artesania de la zona, contribuint així al desenvolupament autòcton.

Amb aquests 11 passos contribuïm a fer el nostre planeta una mica més habitable, apostem per la sostenibilitat i prenem consciència de l’impacte ambiental que provoca el nostre pas per aquest món i ens ajudeu a construir poc a poc, mica a mica, el nostre projecte d’ecoturisme a la Terra Alta.