You are currently viewing Som casa de turisme responsable

Som casa de turisme responsable

  • Post category:Ecoturisme

ALLOTJAMENT TURISME RESPONSABLE TERRA ALTA

Com a propietaris de Cal Tomàs som conscients que la nostra tasca va molt més enllà de l’allotjament i atenció de qualitat que oferim perquè com a casa de turisme responsable contribuïm a fer un turisme que facilita la coneixença dels espais naturals que ens envolten per a conservar-los, respectar-los i afavorir a la població local.

Com a amfitrions sovint som la carta de presentació que trobeu els nostres hostes així que us ajudem i aconsellem sobre les activitats i visites a fer a l’entorn de la Terra Alta.

I durant l’estada procurem minimitzar la petjada ecològica que qualsevol activitat humana deixa, fent una gestió responsable del consum de la llum i de l’aigua, utilitzant ventiladors enlloc d’aparells d’aire condicionat i disposant sabons i detergents ecològics per al seu ús.

Som hereus de la nostra terra a la què estimem i cuidem perquè la puguem gaudir per més generacions enllà.

Per acabar, de la mà de Xavier Basora Roca, un coneixedor del turisme responsable, us deixem uns…

… CONSELLS PER SER UN/A BON/A ECOTURISTA!

Conegueu bé el medi natural. Abans d’arribar a la destinació, informeu-vos sobre els atractius naturals que té, els itineraris, l’oferta de guies… Si aneu a veure animals, identifiqueu els millors indrets i horaris per observar-los.

Trieu empreses certificades. Trieu allotjaments amb etiquetes ecològiques com el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, i contracteu empreses de serveis amb sistemes de gestió ambiental o certificades amb la Carta europea de turisme sostenible.

Porteu material adequat. Observeu els animals amb prismàtics i paciència. Les guies de camp us ajudaran a identificar les espècies, i el mapa i el GPS faran que no us perdeu. Porteu bon calçat, roba còmoda amb colors discrets, i una càmera.

Moveu-vos amb consciència. Si n’hi ha, opteu pel transport públic. I proveu de desplaçar-vos a peu, amb bicicleta o a cavall, us beneficiarà a vosaltres i també a l’entorn. Si no hi ha més remei, aneu amb cotxe i compenseu les vostres emissions de CO2.

Sigueu respectuosos. Quan vegeu animals, guardeu silenci. Si són petits, no els toqueu ni molesteu, i tampoc us endugueu flors ni roques, han de continuar on són. Informeu-vos de les regulacions de cada espai protegit i respecteu-les.

Entreu als centres de visitants. Molts espais naturals protegits disposen de centres de visitants. Entreu-hi. Hi ha exposicions interessants i us informaran d’activitats, guiatges, itineraris i miradors que milloraran la vostra experiència turística.

Compreu ‘local’. Consumiu productes (aliments, artesania) fabricats als indrets que visiteu i contracteu serveis (guies, taxis…) gestionats per empreses d’allà. Així afavorireu l’economia local i disminuireu l’impacte del transport de mercaderies.

Ajudeu a conservar. En els allotjaments, preguntant als guies o en els centres de visitants assabenteu-vos de projectes o entitats no lucratives que ajuden a conservar l’espai natural que heu visitat. Si podeu, contribuïu-hi d’alguna manera.

De la guia Ecoturisme a Catalunya. Guia per descobrir i conservar la natura. CADS / Generalitat de Catalunya. 2010